tisdag 26 november 2013

Veckan/månaden from hell......

....har det varit den här veckan.. ja månaden...
Det började med att mina fötter fick nått jäkla tuppjuck och började klia, "blåsa sej" och värka mer än nånsin :/
Fortsättningen blev att jag fick ett meddelande från försäkringskassan om att jag helt plötsligt inte hade rätt till mer aktivitetsstöd. Ringer handläggaren på AF och hon kommer fram till att nått klantarsel hade kommit på att jag ju hade rätt till "barndagar" från a-kassan, meddelar tydligen a-kassan det, väntar i nästan 2 månader innan hen meddelar FK samma sak, vilket innebär att jag istället för drygt 4000 bara fick ut drygt 2000 i aktivitetsstöd den här månaden.

Okej, men det är väl bara att logga in och skicka iväg kassakorten tycker du kära läsare??? Jodå visst OM jag hade ett fungerande lösenord till internetkassan så visst....
MEN det har jag inte eftersom det är mer än 6 månader sen jag var inloggad sist och var 6:e månad ska man byta. Visst, men gör det då.. Mhmm det måste man göra via en skriftlig blankett som jag inte kan skriva ut själv eftersom min skrivare lagt av..
Då travar jag iväg till biblioteket och skriver ut den.. Klart! Ska bara skickas nu...

Då kommer nästa slag... Dotra skulle ju tillsammans med killarna som gjorde inbrottet betala skadestånd till karln dom bröt sej in hos. INGEN av oss har hört nått, fått nått inbetalningskort eller vad tusan man nu ska använda, inget kontonummer heller för den delen..
Det dyker alltså upp ett brev från kronofogden med krav på omedelbar betalning annars så kommer dom att göra utmätning på inkomst, bohag.. ja den vanliga visan PLUS att inte jag utan DOTTERN kommer att få en betalningsanmärkning och det gäller då SAMTLIGA inblandade... Och summan?? Jo nästan 8000kr!! Och VEM tusan har råd att slänga upp det bara så där?? Ja inte jag i alla fall eftersom det är mer än vad jag får ut på månaden...

Men vi lyckades lösa det också, eller rättare han som var ansvarig, hans mamma betalar in det på onsdag och får sen pengar av oss andra. Det blir då en nätt summa av 1959:-/skalle... Och DÄR rök mitt bostadsbidrag....
Ska lämna in ansökan till soc och lämna med kvitto och brev på det.

Jo en sak till, gumman har ju gått och känt sej hängig ett bra tag, iväg till läkaren på måndagen och konstaterar halsfluss.. Penicillin skrivs ut och sen börjar den roliga delen.. För det första så tog det 3 dagar innan hon fick ut medicinen, börjar ta den och får världens nässelutslag av den.. Ringer vc igen på torsdagen och får tag i en läkare som skriver ut en annan sorts penicillin men sen vet han inte om att man kan få medicin skickad till ett apoteksombud(!!!) och vet inte hur Långsele stavas(!!!). Idag är det måndag och fortfarande ingen medicin, ringer apotekets kundservice, då har dom STÄNGT!!
Bara att ringa imorgon tisdag och kolla OM medicinen har gått iväg och OM den har gått hit till ombudet *suck*

Finns det då INGET positivt med de här veckorna???

Jo jag har ÄNTLIGEN fått blankett från FK om att jag "kan söka utökat flerbarnstillägg eftersom jag har ett barn som fyllt/fyller 16 och fortfarande går i skolan" WOW!! Hon fyllde 16 förra julen, har gått på gynmasiet sen i juni i år... Liiite sen i reaktionen eller????

Jodå en sak till, jag har börjat på julklappsstickning ;) Sockar, vantar, mössa, halstub (cowl på engelska) till sonen. Vantar, sockar och cowl till dottern.. Får se om jag kan "knyppla" ihop en mössa åt henne också..

Blivande sockar till sonen i Harry Potter garn, Draco


Blivande vantar till dottern
Dotterns cowl, ska bli nästan 3 gånger till i storlek

Blivande sockar till dottern, Harry Potter garn, Dumbledore
Garnet till dotterns halstub/cowl

Garnet till sonens mössa
Garnet till sonens halstub/cowl
Ska se om jag kanske hittar nått garn som går lite i blått
och göra några ränder i 
Garnet till sonens vantar


Nä nu ska jag försöka få lite mer på sonens sockar klart, håller på med hälen på den första.... Lite jobb kvar om jag ska hinna få allt klart innan jul ;)

Nattinatt och Puss och Kram <3

1 kommentar:

  1. Vilken uschlig vecka :-( Hoppas det blir bättre framöver...Tack för att du är med och tävlar på min blogg!

    SvaraRadera